Tropisk värme

Det känns som om jag vandrar i Amazonas djungel. Luftfuktigheten beskrivs så också. Jag riktigt längtar efter ett rejält åskväder som rensar ut den här luften. Till råga på allt elände så hade vi inget vatten när jag vaknade i morse. Desperat tittade jag mig omkring för att finna någon form av vattenkälla till morgonkaffet. Lokan i kylskåpet? Går det att köra kolsyrat vatten i kaffebryggaren? Sedan sneglade jag mot hundarnas vattenskålar, men där infann sig någon slags äckel-spärr. Nog för att jag vet att de fick nytt vatten av husse, för bara några timmar sedan, men nä, det fick allt vara. Så kom jag då slutligen på att jag hällt upp nytt vatten i vattenkannan. Vattenkannan som är ganska ny och som jag inte haft någon form av gödning i, ännu. Den är så ny så det finns inte ens kalkavlagringar på insidan. Där hittade jag min vattenkälla till kaffet. Kände mig riktigt nöjd över min påhittighet.

 

När vattnet försvinner kommer jag på hur ofta jag använder kranen. Inte bara den. Toaletten! Så sätter man sig där för att kissa och tänker så klokt och redigt att ?jag ska inte spola nu utan vänta tills jag kanske behöver göra nummer två?. Så torkar jag mig och spolar och ungefär samtidigt som jag spolar kommer jag på att den där spolningen skulle jag inte använda mig av nu. Det går så automatiskt. Sätter på tvättmaskinen och tänker att den brukar väl inte låta så. Känner mig hur korkad som helst när jag kommer på mig själv med att veta att vi inte har vatten. Det är ungefär som när strömmen inte fungerar. Hur många gånger är man inte där och trycker på knappen för att tända lyset?

 

Förra helgen var vi hos Pers bror Jan och hans fru Christina i Uddevalla. Tanya och Taz var hemma med Marie med sällskap. De hade en sådan där helt underbar ?sista promenad? strax innan 23 då vi kom hem. Katter, ett rådjur, en igelkott och en lösspringande hund!  Slänger ut några trevliga bilder därifrån som avslutning på mitt svammel. Ingen nämnd och ingen glömd. Några fick jag faktiskt inte med på bild??.men här kommer ett smakprov med ett stort tack för en trevlig eftermiddag/kväll!

 
image94

image95

image96

image97

image98  

RSS 2.0