En gnutta öroninflammation

Taz har lite ont i ett öra. Något var det. Lite rusk och ibland la han det ena örat lite åt sidan. Fram med öronrens...nä, inte var han skitig, inte speciellt i vilekt fall som helst. Inte kladdig i örat och inte luktade det konstigt. Fast något kändes det som det var. Så mina spaningar i hans öron i helgen resulterade i att vi for till veterinären idag. Boro ,"Din veterinär", i Stenungsund sa att han var på gränsen till att ha en öroninflammation. Ytte-pytte-lite röd var han i ena örat, men jag ska behandla båda. Sällan hade det varit så att någon kommit in så tidigt med sin hund, men det där med öroninflammation på hund sitter i ryggraden på mig. Tanya använder Boro som exempel när han ska beskriva och förklara att man som djurägare inte ska ge upp och om han som veterinär gör sitt, så kan jag som djurägare göra mitt och då fixar det sig. 1 år tog det med Tanyas öron. Att bli av med den ilskna baterien. Så att Taz kom in väldigt tidigt med en liten tendens till öroninflammation kan han tacka Tanya för.

Fast...Taz har som två "bölder"/sår på två tassar. En framtass och en baktass. Vad det var kunde Boro omöjligt säga. Den på framtassen vet jag att det varit en fästing, i alla fall där i närheten. Baktassen vet jag inte alls. Han hade som en kal fläck där ett tag, men den försvann, men har kommit tillbaka. Vi ska börja med antibiotika där med för att se om de försvinner. Taz är inte speciellt besvärad av dem. Han slickar endast lite på dem. Eftersom Taz är en slickare, när något inte är okej på huden, så borde han slicka mer om han var besvärad. Så nu blir det dropp i öronen och dropp och smörj på tassarna två gånger om dagen. 

Jag visade Boro vilka fin, fina tänder Taz har. Jo, Boro tyckte det. Ingen tandsten alls. Så klart han inte har, sa jag. Taz äter Plaque off på maten....."Hej då", sa Boro och skrattade. Vi är inte överens om att Plaque off är något bra. Boro tror inte alls på det och det vet jag, så därför var jag bara tvungen att visa "vargens gaddar".

Taz är förresten helt underbar att ha med sig till veterinären. Lugn och olycklig, men mutas glatt med ett tuggben efter att han varit duktig, som han får av Boro. Så om 14 dagar ska vi tillbaka för en öronkoll och tasskoll.

Dessutom har Taz återvänt till sin smalare form. Bildbevis här, fast det var nog 14 dagar sedan, minst.....Fast han håller formen. 

image99

Han är fortfarande otroligt pälsad runt halsen. Fäller som bara den från midjan och bakåt, men ingeting runt halsen. På bilden syns en liten,liten fläck på ena framtassen. Det är en sådan han också har på baktassen.....Mysko.

Boro sa att det kunde vara så också att det var att han börjar få artrit i sina tassar och att han slickar på dem för att det bultar lite, men jag tycker inte han slickar specillt på dem. Fortsättning följer..... 

RSS 2.0