Labyrinter

Poetiskt kan man säga att livet är som en labyrint just nu. På rak svenska skulle jag istället skriva att huset är fullt med kartonger som man får kryssa sig fram igenom. Dessutom är det både stökigt och förbaskat rörigt. Per har glatt sagt till sin syster att det är "bara köket kvar". Jag kan upplysa om att det är en mycket klar överdrift. Det är hur mycket som helst kvar.


I torsdags motade jag iväg honom med hela bilen full av saker. Saker som lämnades till kyrkans second hand. Förra helgen hade grannens barn julafton. Böcker, spel, pulkor och massor av andra saker hamnade hemma hos dem. Här rensas och plockas och framförallt kastas.


Det tråkigaste är alla de där sakerna i huset som hamnat på flera håll. Ett exempel är trådrullar. Hela mitt hem är fyllt med trådrullar. Tvättstugan, köket, gästrummet, Linus rum, hallen och sovrummet. Det är bara jag som vet hur det gått till. Jag vet exakt varför de ligger där och jag blir fruktansvärt irriterad på mig själv. De ligger där för att det var närmast att lägga undan trådrullen precis där, just då. Fast nu tror jag att jag hittat alla gömmor jag haft och alla trådrullarna ligger i en gemensam samling i en kartong. Jag kan nu konstatera att jag inte kommer att behöva handla tråd på sisådär 20 år. I alla fall inte svart eller vit tråd. Allt som allt finns det nog ca 50 trådrullar i massor av färger. Nä, jag är inte sömmerska. Jag är bara samlare............


Vi hoppas att vi ska vara inne i huset innan jul. Per räknar med det, men jag vågar inte riktigt tro på det. Trots allt måste jag hålla på att röja så det inte blir panikflytt och allt skräp följer med. Avstyckningen är, vad jag förstår klar. Tomten blev på 4270 kvadratmeter. På grund av tomtstorleken tycker Per att en trädgårdstraktor är ett måste. Fast nu är det ju så att den största delen av tomten består av berg och inte gräsmatta. Så det är nog bättre med några bergsgetter istället för en traktor.


När mitt äldsta bonusbarn fick reda på att vi kanske skulle vara inne till jul i huset frågade hon glatt om det då inte i alla fall skulle bli julgran. Jag har nämligen basunerat ut att det varken blir julpynt, julgran eller knappt julmat i flytt röran. För att hålla nere stressen klarar jag inte av att tänka på julen. För mig finns den inte i år. Jag har "hotat" med att någon pizzeria borde vara öppet på julafton. Sedan har då Per ringt till min gamla mor och sagt att vi nog är inne till jul i nya huset, så nu planerar hon att komma ner till oss. Dels av nyfikenhet men också för att hon tror att hon nog inte upplever så många fler jular. Jag är skitbra på att hålla ångesten i schack. Kanske sitter jag där på en kartong med hålögd uppsyn, tomt stirrandes på Tv:n

kl. 15.00 på julafton.  Tänk på mig då när Kalle Anka försöker fotografera där i skogen och hackspetten far omkring. Kanske vet jag då inte riktigt var jag är, men förhoppningsvis vet jag vem jag är när jag äter direkt ur pizzakartongen och dricker julmust.

image104

Tanya och Taz tar det hela med ro i vilket fall som helst.............


RSS 2.0