Boa in sig och sömnsjuka

I tisdags var jag så trött efter middagen att jag näst intill stupade i säng. Inte för att jag haft för mycket omkring mig, inte för att jag kände mig väldigt sliten....jag var bara sååååååå trött. När klockan var runt 19.30 sov jag. När klockan var 21 hade Per varit ute med hundarna och kröp själv till sängs. Strax efter sov pensionärsparet Jorfors tungt. Är det skogsluften eller är det så här det är när man ska boa in sig i ett nytt hem?

image150

Här trycker Taz ner nosen för att eventuellt få i sig någon smula  från ugnsformen. Tanya kämpar i sitt hörn. De slickar under varandra, kring varandra och framförallt utan någon som helst gruff! Två matälskande individer som i bästa samförstånd delar med sig. Duktiga Taz, säger jag. Taz har åter blivit smal. Han vägde 39,5 kg för en vecka sedan. Tanya 27,5. Tror att promenaderna blir på ett annat sätt nu. Mycket gör nog sitt till av att Taz jagar Tanya som en galning utomhus.

Både Taz och Tanya har redan boat in sig här. Lite nya rutiner, sådana där knasiga, har de fått. En är att när vi varit och handlat och vi kommer hem så ska de springa som två idioter runt på gräsmattan från bilen. Taz ska jaga Tanya och Tanya skäller medan hon springer. Därefter ska de med in och inomhus får de grisöra. Taz har sin plats och Tanya en annan. Japp, så ska det gå till och det är ju inte de som fixat till denna rutin utan de har fått god hjälp av oss 2benta.

Idag har jag beställt viltstängsel. Efter mycket om och men hittade jag en firma som hade ett vettigt pris. Så snart kommer 100 meter viltstängsel för att stängsla framsidan av tomten fram till maskinhallen. Så kanske jag kan hålla rådjuren på andra sidan och till nästa år plantera lite tulpaner. Med två grävare i familjen så blir det nog inte så mycket lökar planterade trots allt. Tidigare har påskliljelökar åkt hiss i rabatter. Tanya är mycket hjälpsam när det gäller detta med att gräva.

För 25 år sedan.......

Nu har alla "flyttkarlar" bjudits på flyttgröt och livet kanske kan fyllas med lite nya och gamla rutiner. Det värsta är alla blommor som kommit hit de senaste veckorna. Med viss ångest inser jag att ansvaret för att de ska leva tills nästa gång personen kommer hit, är tungt. Intressant att få morotsfrön! Jätte kul, för jag kan med ett leende titta på Per och säga: "Älskling var ska vi ha trädgårdslandet?" Jag är för planteringar av alla slag. Per är emot, så jag tror att vi även fortsättningsvis ska kunna ha någon form av balans i odlandet.


De förbaskade småfåglarna har fortfarande inte hittat till sitt nya matbord! Funderar på att lägga ut stora, stora brödbitar så kanske någon fiskmås hittar oss? Tanya springer alltid ut och kontrollerar om det inte fallit någon smula från talgbollarna i trädet. Dessa bollar liknar mer och mer uppluckrade tvättsvampar. De faller samman av regn och blåst.


Idag skulle vår kompis Janne och vi ta en skogspromenad tillsammans. Detta är "hemtrakter" för honom. Här i närheten är han uppvuxen så vi tyckte att det var jätte lämpligt att vi tog någon stig tillsammans. Sagt och gjort och vi började promenera. Vi gick in i skogen på en traktorväg efter ett tag. Sedan tyckte Janne vänster och "där hade han nog kört med moped" (för ca 25 år sedan), och "hoppsan var var vi nu då"?????  Ja, vi kom fram till en grusväg med ett hus som Janne inte kände igen, men efter ett tag på grusvägen så visste han var vi var. Huset behövde ju inte vara direkt nybyggt, med tanke på hur länge sedan Janne åkt där på sin moppe. Hur som helst så visste tillslut även jag var vi var.


image148

image149

Precis där grusvägen tog slut, vid en hästgård, tog vi av in i skogen. Där fanns skylten "Varning för hunden".......och den kom. En stor schäfer med raggen rest med två unga personer som förtvivlat försökte ropa tillbaka honom ned till gården. Tanya gömde sig i vilket fall inte bakom mig, utan de luktade spänt in varandra. Killen från gården kom flåsande och tog tag i sin hund och vi gick vidare. Första delen av denna breda stig bar verkligen rätt upp. Jag lyckades stå helt still och glida omkull på knäna i leran. Efter 1½ timme var vi åter hemma. Sista biten sprang Tanya och Taz lösa som två galningar. Det märktes inte att vi gått i snabb takt i skogen..........


Avslutningsvis måste jag berätta om lördagsmorgonen. Klockan 07.15 kommer Taz in i sovrummet och ger oss som vanligt en "morgonpuss". Han brukar göra så för att sedan gå och lägga sig. Oftast låter han lite, gnyr, som för att tala om att han kommer och hälsar. Hur som helst så frågar Per mig vad klockan är och jag säger det. Fast istället för att sova en stund till, så mumlar Per att "det är väl bäst att gå ut med honom". Per går upp och jag hör hur han rasslar runt och trär på koppel osv. Han är inte ute länge och när han kommer in så säger han: "Jag vet inte vad det var, han kissade precis som vanligt". Och så muttrar han på Tanya som varit med ute och som tagit hans plats, blöt, i sängen.


Två timmar senare vaknar jag med ett ryck vi konstaterar att vi sovit ovanligt länge för klockan är över 09 på morgonen. Då framkommer det att Per trodde att jag sa att klockan var kvart över tre på morgonen. Eftersom han uppfattat det som om Taz gnydde, så trodde han att han var dålig och behövde ut. Fast Taz lyfte bara på benet och ville in igen. Per hade kastat på sig morgonrocken och stövlarna för att snabbt komma ut. Han var så trött att han knappt fick upp ögonen. Han är inte bara trött i ögonen, skulle jag vilja påstå, utan båda öronen hade inte heller vaknat. Undrar vad hundarna tänkte?


Artikel

Idag skulle jag åkt med Lotta och Micke till Göteborg och MY DOG. Mer insnöad än vanligt blev jag/vi. Ovädret gjorde att vi fick ge upp och stanna hemma.

Blev tipsad om den här artikeln och den är så bra. Kan inte motstå att dela med mig av den.............
http://www.canis.se/bibliotek/artikler.php?id=47

I morgon ska jag visst tillbaka till jobbet. Konstig känsla..............

Våra små spårhundar

Idag på förmiddagen spårade vi med blodpudding. För något år sedan (eller antagligen längre sen) fick jag tipset av Christine Leijd på Hittehund. Jag håller mig antagligen inte exakt till hennes mall, men själva idén att spåra med blodpudding är en mycket billig variant och en kul idé.

Så här gör då jag.
image141


En djup tallrik med blodpuddingbitar och vatten. Detta körs sedan en kort stund i micron för att därefter mosas med en gaffel.


image142

Jag tar lite vatten och blodpudding i taget och sedan häller jag sörjan i en plastbunke. Alternativet är en vanlig plastpåse. Gahhh, ser inte gott ut! Fast Tanyas nos var med hela tiden!

image143

Så måste du då se till att ha snygga gummistövlar som tillsammans med platbunken (plastpåsen) utgör en helhet i färg och form. ;) En av mina julklappar var dessa gummistövlar! Visst är de snygga!? Det ser ut som om jag fått dem för att de ska passa i färg med bunken!

image144

Jag tog med mig gummistövlarna ut för att byta mot mina kängor. Nu kliver du ner i sörjan. Det gäller alltså att inte ha de snyggaste skorna på sig. Så kliver du iväg efter att ha geggat ner dig. Behöver du fylla på dina steg så kliv ner igen i sörjan och gå vidare.

image145

I slutet på spåret la jag ett grisöra. Därefter gick jag lite åt sidan och bytte till mina känger igen. Så väntade jag 30 minuter, vilket jag märkte var för kort tid. Tanya vädrade i luften efter spåret när hon tappade bort det. Annars så var hon riktigt, riktigt duktig...........

Efter en stunds väntan var det Taz tur. Jag har inte lagt något spår till honom tidigare.
image146

När vi kom fram till själva start platsen där jag trampat runt lite i backen för att riktigt visa att här börjar spåret, så satte jag mig på huk och sa "sök". Japp, tänkte nog, Taz här ska sökas. Stackars hund! Han har blivit miljöskadad. Sök för honom är godis i träden. Så han luktade in varje träd längst vår bana. Så ner i backen med nosen och gick efter blodpuddingspåret samtidigt som han slickade backen för att titta upp och "krama" närmaste träd. Det tog ett tag innan vi var framme vid grisörat.

image147

Långt, långt bort kunde vi höra "skott". Taz lystrar efter att han ätit upp sitt öra i skogen.   


Ut nästan naken

image136

I morse låg en röd kula från granen på golvet. Jag hängde upp den och insåg varför den hade hamnat där. Ett litet pet på en gren och barren bara rasade. Några grenar kämpade tappert för att hålla upp sin kul. Så med den första snön för oss i nya huset. Första dagen på det nya året. Åkte granen ut, nästan helt naken.  Drivor av barr lämnade den efter sig. Detta år kom verkligen julgransplundringen tidigt.

I morse höll jag på att låta mitt morgonhumör ta över förståndet. Mitt bonusbarn Anders sov över med sin flickvän efter att ha ordnat en fest i en lokal i närheten. Vi hade alla sovmorgon och Per hade varit ute med hundarna vid 08.30. En timme senare börjar Per med frukost och jag låg och tog sats för att kliva upp. Stackars, stackars Stina, Anders tjej. Ingen hade vågat tjata på mig på morgonen på det sättet som Anders utsatte Stina för....."upp, upp, sätt dig upp, kom igen, upp nu då, upp med dig, upp, upp" . Ett tag var jag nästan beredd att rusa upp naken från sängen bort till sovrummet de sov i och vrålat på Anders, alternativt släpat ut honom ur sovrummet. Tur att jag hejdade mig, för jag antar att det kanske skulle sätta spår i hans själ som jag sedan skulle ha ångrat. Tänk er att se er bonusmorsa med bröst ner till naveln vrålandes. Tur var att Anders gav upp och stackars Stina fick sova vidare.

image137

Är man raggig fastnar snön i skägget!

image138

Har man lång nos fastnar det där istället!

image139

image140

Taz har återhämtat sig från gårdagens smällare. Korta promenader blev det. Grannen sköt av några smällare tidigt på eftermiddagen vilket gjorde att han låg under databordet när jag satt där. Efter 22 var det faktiskt tyst och vid 24 låg Taz och snarkade i soffan med Per, Janne, Tanya och mig. Totalt avslappnad låg han och snarkade brevid Janne. Det var så skönt att se. Jag var inte så lycklig över att det började smälla på eftermiddagen, men trots detta så har det varit fantastiskt lungt här i skogen. Själv skulle jag helt klart föredra att fyrverkerier skulle förbjudas. Eller åtminstone att de som vill använda det ska ha tillstånd vid speciell tillfällen. Då skulle jag kunna bli tjur-kärringen som anmälde användanden som inte hade tillstånd. Det är faktiskt inte bara våra husdjur som mår dåligt av att det smäller...................

Gott Nytt År, igen........och jag har inte gett något nyårslöfte.

RSS 2.0