Förvirrande

Det är väldigt förvirrande. Tillvaron alltså. Jag skulle försöka förklara för en stackars person idag hur livet just nu ser ut för mig. Hon ringde och frågade om jag kunde göra ett hembesök åt Hittehund hos en familj som är tilltänkta adoptörer. Mitt samtal med henne i telefon lät något liknande det här:

-" Jo jag kan nog åka till den här familjen i helgen. Om det går bra för familjen att jag kommer endera lördag eller söndag, med kort varsel. Vi ska åka till huset vi är på gång att köpa, men jag vet inte vilken dag det blir därför att han som ska sälja huset säljer också ett annat hus, det huset han bott i i 32 år. Det här huset har han bara köpt och ska sälja nu och han ska med oss i helgen, men vet inte riktigt vilken dag han kan beroende på när de kommer som ska flytta in i hans andra hus, alltså det han bott i i 32 år. Så kan den här familjen med kort varsel så kan jag åka. "

- "Oj, det lät krångligt."

-"Nej då, det är inte så farligt. Nästa vecka kan jag nog också. Fast inte på tisdag eller onsdag, någon av dessa dagar alltså för då kommer han som ska besikta vårat hus som vi ska sälja med han som ska köpa vårat hus, men jag vet ännu inte vilken av de dagarna det blir. Vad jag vet är det inte dags att skriva några papper, men jag och min man kanske måste till banken någon eftermiddag den veckan.....men annars kan jag.

...................................Stackars människa på andra sidan i luren. Vi bestämde att inget bestämma förrän runt den 6,7/11. Fast det kanske är lika förrvirrande då.

Idag gav jag mig på att kasta några stora krukväxter och plantera om lite bland blommorna. Tanya passade på att stå eller sitta kring mina ben. Då passade den lilla äckliga, vidriga kaktusen på att välta när jag sträckte mig efter blomjorden, så påsen for ner på golvet och kaktusen som redan stod på golvet tålde inte att det landade en påse blomjord på sidan av den så den gick av. Den gick nog av för att mellan kaktusen och golvet var min vad som nu är prickig av de små söta taggarna som trängde igenom mina mjukis byxor. Tanya trodde jag lekte när jag sprattlade runt på golvet och var arg, med blomjord på golvet och utan byxor. Hon drog igång sitt bus mullrande och då kom lilla Taz och gjorde oss sällskap. Jag lyckades lura ut dem från köket med att dra igång dammsugaren. Nu har hela historien bleknat. Tur att jag inte rakat benen på länge för jag inbillar mig att håret skyddade de vassa taggarna. Om inte annat så syns de inte så himla mycket för allt lurv.

Här är mina senaste stickade alster.

image102


image103

...och som ni nu förstår av denna hoppiga osammanhängande text så är jag fortfarande förvirrad........ 

Här händer det saker!!!!!

image100


image101

Här ser ni vårat senaste objekt. (Bilder från hemnet) Vi har "köpt" det här huset. Mäklaren hade inte tid att visa oss det, men den förra ägaren visade oss huset för ca 1 vecka sedan. Ett hus byggt 1996 och är då STÖRRE än det vi har. Vi skulle ha mindre! Fast läget är helt perfekt och huset känns nytt. En tomt som ska stängslas på framsidan. En grusväg som slutar vid detta hus och övergår i traktorväg och senare i stigar. En stor äng öppen äng på framsidan. Tyst, vackert!  Men........................vi måste nu få vårat hus sålt på ca 1 månad. I alla fall ha en köpare på huset, så det är mycket nu som ska gå i lås. Huset ligger inte långt ifrån där vi idag bor.  

Det är en jätte stor maskinhall till med stora dörrar och meningen är att vi tänkt hyra ut till vinterförvaring av husvagnar. Kanske även mindre båtar.

Under en vecka har Per och jag gått om varandra för att han arbetat dubbla pass och just nu har vi bara ångest för "vad har vi gett oss in på".  Resan fram tills vi ska flytta in skulle jag vilja vara utan. För resan dit är en osäker resa och allt kan hända. Vi kan ju till och med backa ur, frivilligt. Hur som helst så känns det som ett hus som vi ska kunna trivas i.......Håll tummarna gått folk för att allt går vägen!

Vi letar

Jag tror Per och jag skulle kunna bli en mäklares värsta mardröm. Vi skulle kunna jämföras med de där som saboterar varenda auktion genom att skrika "50 öre" på vartenda utrop. Lite så är det nog att ha oss som kunder. Nä, vi är inte de som går runt i hus på visningar och suckar över hur saker och ting är. Ni vet, sådana där som klagar sig igenom en husvisning för att sedan ringa och ge ett bud och hoppas på att man är ensam om det för att de har lyckats skrämma iväg de andra köparna. Felet med oss är att vi är kräsna. Så in i baljan kräsna. Vi har dessutom råd att vara det eftersom vi inte sitter i sjön. Bor ju redan i ett hus som egentligen är helt okej. Här kan vi bo länge, länge till, men hittar vi något av intresse så är det mycket möjligt att vi slår till. Om nu huset har det där perfekta läget.


Jag grämer mig fortfarande att vi inte slog till och bestämde oss några timmar tidigare att ge ett bud på ett hus vi tittade på, på Orust. "Här vill jag bo känslan" kom direkt. Fast det gick så snabbt. Om Per och jag varit på första visningen istället för visning nummer två så hade vi varit med och budat. Nu skulle vi bestämma oss snabbt och då fegade vi ur. Fast där hade jag trivts. Där bland kossor och ängar.


Så har vi då huset vi var och tittade på och lämnade ett bud. 495 000 mindre än vad säljaren ville. Varken Per eller jag förstod priset. 2 miljoner för vaddå? Grillkåtan eller? Läget var också bra, men uppvärmningen var något man först och främst hade behövt göra något åt. Badrummen var som våra. Inte renoverade och vägen upp mot huset hade också behövt en massa grus och skrapning. Mäklaren på Gilles ringde Per och pratade. Berättade att det bara var vi som gett ett bud, men att säljaren ville försöka lite till. Sedan hörde vi ingenting och efter 3 veckor plockades huset bort från Hemnet. Sålt! Brukar det inte vara brukligt att en mäklare ringer de som varit intresserade för att höra om de är beredda att ge mer? Jag vet inte, blev bara förvånad och tänker att den där mäklarfirman är inget alls för mig/oss.


Jag är också ganska trött på hus som ser likadana ut. Inte en pryl. Tidningar som ligger som i en solfjäder. En röd skål med äpplen. Levande ljus på toaletten. Tillslut får jag knappt ingen lust att titta på huset. Som om jag skiter fullständigt i läget osv. Det blir lite som "Jaha, här är ännu en som tror att priset går upp med röda äpplen i skålen och fina doftljus som står och brinner på toan....." Efter 20 husvisningar känner man på sig hur det ska se ut och blir nästan lite fnissig över att säljaren tycker att h*n gjort rätt för att få ut så mycket som bara är möjligt. Snälla mäklare, kan ni inte vara lite mer unika?


Den här mäklaren som då inte hörde av sig om huset vi la ett skambud på, han kan verkligen skriva pinsamma annonser. Jag kan numera se att han varit i farten. Här handlar det om "klorofyllen". Jo, det är säkert. I varje annons får han in det. "Klorofyllen som granne", "den gröna klorofyllen" (precis som om den skulle ha en annan färg), " klorofyllstinna grannar". Mycket fantasifullt eller hur?! Sedan har vi en mäklare som finns på Orust. Hon tar bilder på detaljer. Visst är du som köpare intresserad av den där äppleskålen i köket? Eller en vattenkran i köket? Eller lite levande ljus på en toa? Jag tror jag snart måste vila mig från annonser för jag blir bara så kritisk mot vad som presenteras. Fast jag kan inte låta bli att också bli förundrad över annonser. De där annonserna som är fyllda med kort och det står lantligt läge. Det går liksom inte att gissa att grannen finns 25 meter bort förrän man står på tomten och tycker att mäklaren trots allt var en skicklig prick som lyckades ta de där alla korten utan att få med grannen. Så alla detaljstyrda klorofyllstinna mäklare har nog i vilket fall som helst någon funktion trots allt. Ja ni vet....De säljer hus!

Nästa gång lovar jag bilder....................


RSS 2.0