Återhämtning och betong

Äntligen så är semesterstressen över och jag är sedan några veckor tillbaka på jobbet. Livet börjar rulla på som vanligt och återhämtningen från 3 veckors ledighet är över. Jo, det är sant. Så känns det! Det var riktigt, riktigt lugnt på jobbet de två första veckorna och da rann kraften tillbaka. Förra veckan drog kaoset igång igen, på jobbet, men det gjorde inget. Jag var redo för jag var utvilad efter semestern.


Till och med hundarna börjar bete sig som vanligt. De har legat lågt. Inte gjort något väsen av sig. Taz har som vanligt jagat getinger och smattrat omkring med käften, men däremellan har han sovit och legat och bara varit på gräsmattan. Spanat in i hästhagen efter katter, eftersom de ofta jagar sork där. Tanya har inte heller hon gjort något väsen av sig. Det är bara när vi gått ner till sjön för att bada som hon varit mer vild än tam. Hon kan verkligen inte gå normalt i koppel då. Hon går på tårna och steppar på sidan. Hon hänger i kopplet och stannar jag så vänder hon och sluter upp vid min sida för att 5 sekunder senare göra ett ryck och så genast vända tillbaka och gå 4 steg steppandes igen. Taz tror i dessa lägen, då hon tjuvrusar att det är en katt någonstans så han blir då också yster. Nåväl, hundarna ser i alla fall ut som de nu har återhämtat sig från semesterns festligheter och börjar bete sig som vanligt. Det som fortfarande är kvar är att de är så trötta på morgonen. De kan sova till 09-10 utan att pocka på uppmärksamhet. Helt otroligt och jag blir alldeles förskräckt när jag vaknar och ser hur mycket klockan är. Fast vi behöver väl sova ut.


På tal om att sova ut så var det de som var trötta på semestern. Här är en äkta Nyköpinsbo som inte är död och som inte sover, han bara gäspar. Så kul hade han när han var hos oss. Du ser Janne, jag har inte gjort om bilden i photoshop utan levererar den som den var. Precis som jag lovade.





Har en bild till som jag måste få visa. När det var 28 grader varmt i skuggan och 10 personer stönade i värmen och viftade getingar, då kommer Sussi på att det skulle vara jätte skönt med ett fotbad. Ett varmt fotbad! Det är inte det första jag tänker på när det är så varmt, utan då är det mer ett kvällsdopp eller något kallt att dricka, men vi är ju alla olika. Så där satt hon och njöt................och ja, hon är också från Nyköping!



Nu börjar bär- och svamp plockare dyka upp. Alltså, jag vet inte, men jag tycker inte det är så självklart att parkera på någon annans tomt. Fast det kom ett äldre par i en fin bil och ställde sig vid maskinhallen. Där tar liksom vägen slut och övergår i skogsväg. Jag var ute och lockade tillbaka Taz, som trodde vi skulle få besök och de vinkade till mig och jag tillbaka. Hör det då inte till god ton att fråga om det gick bra att de stod där med bilen? Jag kanske är lite grinig, men skulle vi ha in något i maskinhallen, typ traktor, bil, så hade det inte fungerat. Hmmm.....Fast är man runt 80 så kanske man kan ta sig den friheten? Jag är nog bara grinig. Kanske en aning förvånad också eftersom det finns en skylt i början på vår väg om enskild väg och endast behöriga osv. Så jag undrar lite på vilket sätt de är behöriga? Jag tror jag har drabbats av någon form av eremit känsla.


Betong! Nu så har Anette och jag gjutet i betong. Jag för första gången och Anette säkert för minst 100:de gången. Verkligen roligt och hela mitt huvud är fullt av ideér. Här kommer några av mina nybörjar alster.




Här är mitt första egentillverkade fågelbad. Till den använde jag en stor degbunke och sedan stoppade jag ner en mindre plastbunke som fick bli "hålet". Fågelbadet är förstärkt med hönsnät och så har jag tagit skärvor jag hittat vid maskinhallen för dekoration runt kanten. Den blev tung och stor, och jag ganska nöjd! Skålarna smorde jag med olja innan jag hällde på betongen.



Hehe.....Det här ska föreställa en fågel! Jag har först gjort en fågel i lera som jag låtit torka. Därefter har jag gjutit av fågeln med Formgummi. Då har jag fått en form som jag sedan fyllt med betong/cement. Jag ville ha en lite rolig, enkel form som skulle sitta på ett armeringsjärn. Det här blev resultatet. En uppkäftig hysterisk fågel. Värst var att få armeringsröret att gjuta ihop då det skulle stå upp i formen och torka. Formen grävde jag ner i sanden och sedan med lite uppfinningsrikedom och en stor blomkruka över formen fick jag dit armeringsjärnet. Ska gjuta fler "fåglar och sätta på lite olika höjder under fågelbordet. 



Enkla runda betongplattor. De här gjorde jag genom att hälla betong i Turkisk yogurtburkar. Hade samlat 11 stycken burkar. Längst upp som dekoration tryckte jag ner blad från en hallonbuske. De här ska jag använda som kantsten till några rabatter som ska bli brevid en trapp. Kommer att göra många fler. Känner mig nöjd med dem. Blev snyggare än jag tänkt mig. 



Allra sist dessa "konstverk". Tillverkade efter samma princip som den uppkäftiga fågeln. Jag har alltså gjort fotsteg i lera som jag gjutit av med formgummi. Fötterna är förstärkta med taggtråd i cementen. Här har de lite olika färg, men det beror på att två av fötterna legat i regnet. Det här är alltså trädgårdsplattor, om någon undrar. Jag ska lägga dem i landet där jag ska göra gångar som underlättar rensningen. De här fötterna kan man lägga lite hur som helst. 

Jag har mer på gång. Både i formgummi och sådant som görs i redan färdiga formar. Det här är kul! Rent ut sagt SKIT KUL! 

RSS 2.0