Uterum och rum ute

Så var då golvet lagt och klart i uterummet. Jag hade faktiskt inte riktigt känt hur stort det var förrän golvet fanns där. Runt 33 kvadratmeter stort är det, och det blev stort.
image186

image187


Just nu finns inga möbler förutom några bänkar och min solstol som jag fått av Per. Lite blommor också eftersom temperaturen har sjunkigt till mellan 5-7 grader. Jag tror jag tyvärr har tagit död på potatisblomman som vi fått. Hade inte ställt in den i natt och den har ändrat sig i färg och ser allt annat än kry ut. Har hur som helst ställt in den också så får vi se om den tänker leva vidare.

image188



Sedan är det nästan, nästan klart med stängslingen. Det är bara en grind mot maskinhallen som fattas, samt ett bättre rep till den större grinden och ett fäste i backen där. Sedan klart!

image189

Framsidan av grinden

image190

Baksidan av grinden! Hoppa över den om ni kan vovvar!

image191

Fort Knox!

image192

Det blev bra med stängslet. Tycker det är ganska diskret trots allt fyller verkligen sin funktion!


Så nu är rummet ute snart klar det med. Jag tänker så om att ha stängslad tomt. Vi har gjort det för hundarnas skull. Så att de kan få ligga ute och vara fria på en större yta. Leka eller bara vara. Fast det är ett rum! Detta rum tar inte bort de dagliga promenaderna utan ger förhoppningsvis ett välbefinnande hos dem. Sedan detta med att slippa flaggstångslinor och andra linor som trasslar sig när de är ute.


image193

FRIHET!

Varmt!

image179

Vår ögontjänare ligger i skuggan och sover. I morse såg han att vi inte hade ögon på honom. Han seglade iväg på grusvägen in bakom fårhagen och upp i skogen. Han är döv då! Eftersom stängslet inte är riktigt klart och grindar saknas fick han resten av dagen vara på altanen kombinerat med flaggstångslina. Grannarnas katter ska slippa ha honom efter sig!

image180

Tanya njuter av kvällens sol. Det är fortfarande över 20 grader varmt i skuggan när klockan är 18. Hon däremot har haft en dag då han varit helt lös, utom på promenaderna. Tanya drar inte iväg från Per eller mig, utan håller sig där vi är. Matte och husse kan ju komma bort.

image181

Fattar hon inte hur varmt det är?

Valborgsmässoafton började Per och Janne att stängsla

image182

image183

Hela framsidan är klar. En snutt på baksidan där vi måste vara 3 för att få dit stängslet på, är kvar.  Här ska det sitta en grind in till huset.

image184

Så här såg det ut på valborg. På grusplanen framför magasinet har det varit hundgårdar. Där ska jag nu ha två små växthus i plast från Rusta. Till vänster ska staketet vara. Hundkojorna har stått på betong fundamenten, och där har jag nu grävt ur en massa sand för att sedan fylla på med jord. Ska ha det som trädgårdsland. 

image185

Så där ja! Till höger står det lilla plast-tältet. Det kostade 30 kronor och tog 1 timme att få ihop! Inuti den har jag satt 3 tomatplantor och snickrat ihop en krage till dem. Nöjd! 
Till vänster det lite större plast-tältet som kostade 300 kronor och som har hyllor invändigt. Det tog ca 45 minuter att få ihop! Där har jag inte planterat någonting alls. Tälten/Växthusen är förankrade med stenar runt. Ser ni vilken skillnad det är på skogen runt maskinhallen från det första kortet på maskinhallen? Det är 10 dagar mellan bilderna!

Per har idag legat i uterummet och skruvat golv! Det var väldigt varmt där! Som ni ser har vi lite att stå i Ännu är vi inte klara....fast med hus så blir man inte klar någon gång. Kan bara konstatera att det är ljuvligt här nu. I morgon fortsätter vi våra projekt. Jag ska nog börja på med alla grindar då!

Här kommer lite blandat.....

Jag vet! Det är så länge sedan jag skrev något här. Massor av tid har rusat förbi. Det är vår nu!

image173

Småfåglarna har hittat till fågelbordet. Jag är så nöjd! Har handlat 20 kg solrosfrön på granngården. 4 stora talgbollar och 3 fågelholkar inhandlade jag på http://www.fagelcentralen.se/

Jag har haft min morbror på besök här! Han är en duktig fotograf och har både film och fotografering på sin merit lista. Under en långhelg for vi runt på Tjörn och Orust så han fick fotografera. Per var i Lindvallen med sitt jobb och åkte skidor. Hundarna skötte sig exemplariskt för min hundrädde morbror. Här är hans hemsida
http://web.comhem.se/editthor

Tanya är nytrimmad vilket syns på kortet som min morbror Sten tog
image174

...och Taz lika pussig som vanligt!

image175

I påskas var min tvillingbror på besök ( hans blogg http://lassejansson.blogspot.com/ ). Taz klarade detta väldigt bra trots att han tycker sådana där små människor är läskiga människor. Med 100 % koll och med två små otroligt duktiga trollungar som förstod att man inte skulle gå fram till Taz när han vilade utan att Taz fick komma själv, så gick det väldit bra. Tanya däremot gör ingen skillnad på stora eller små människor. Hon är glad och nöjd bara hon får vara med.

image176

Trött Lovisa, 5 år, med lika trött Tanya!

image177

Stolt Alva, i sommar 3 år, med raggig Tanya.

Precis innanpåsk kom det också en massa snö! Jag handlade en pulka och Per fixade till den så att den passade till Tanyas dragsele, som hon fått ärva av min systers tidigare hund.  Med ett stadigt grepp i kopplet drog sedan Tanya med lätthet småtjejerna i pulkan.

image178 (foto Lasse Jansson)

Just nu håller Per på att fixa upp stängslet på tomten. Det blir väldigt bra. Viltstängslet sitter upp- och nervänt, men jag har fått det förklarat för mig. Det ska vara så förstår ni! Japp! Det passar nämligen grannarnas katter bättre. Nu har de en större chans att smita ut från tomten än om stängslet hade suttit åt andra hållet. Vad säger man....jo, jag håller med!

RSS 2.0