Hurra en fågel!

Hela veckan som varit har varit vidrig. Blåst och regn. Regn på tvären och min värld har varit fylld med gyttja från leriga hundar och från skor. Det är så mörkt att man inte vet om det är natt eller dag. Bläääää!

Så idag vaknade jag med snö på tvären. Stora, stora snöflingor. Riktiga Tjörbovantar! Snön la sig på backen och helt plötsligt blev det ljust. Det konstiga var att i Stenungsund var det inte en snöflinga när jag åkte dit. Det kändes som jag kom från Norrland när jag parkerade bilden för att handla.

Hur som helst så har äntligen, äntligen en talgoxe hittat fågelbordet. Jag blev så förvånad i morse när jag såg en svart skugga under fågelbordets tak. Där satt en stackars ensam talgoxe och åt gamla fågelfrön. Under dagen bytte jag mat så nu finns där fina frön serverade. Kanske har den stackarn dött av matförgifting efter fröna som lades ut på juldagen? Jag hoppas i vilket fall som helst att han lever och i brist på annat återvänder. Då kan han/hon se att det finns både nya talgbollar och nytt fågelbord samt ny mat. Jag har hängt upp ännu ett fågelbord i trädet.......

Hundarna har jag tröttat ut idag. De hade 100% inkallning och 100% fri fot gång! Det är inte klokt vad de är lydiga med korv! Jag har sprungit in och ut med dem hela dagen.

image151

Här kommer Tanya rusande när jag viftar med plastpåsen med små korvsnuttar i. Jag har fortfarande inte riktigt fattat att vi bor som vi gör. Tänk, skogsvägen som syns bakom henne kan jag gå och ha koll på i båda riktningarna om det kommer någon. Hundarna är fria och helt galna.
image152

Ett ÖH eller ett HöHö, får Taz att stanna upp. Han kräver verkligen mer koll från oss 2benta än Tanya. Självsäkra jägar-Taz måste man hålla koll på och bryta när nosen börjar vädra i luften. Med korv i fickan är jag mer säker. Matte är rolig och luktar gott. Han plogar med nosen i backen.....det syns.....Där emellan jagar han Tanya och fäller henne. Det har super roligt med varndra.
image153

De får leta korv. Sedan får de också sitta still med ett "stanna" och vänta tills jag ropar hiiit. Såååå samarbetsvillig!!!
image154

I skägg fastnar snö i jakten på en liten ytte-pyttig korvbit!
image155

image156

Idag har jag suttit och letat efter bra aktivitetsleksaker åt hundarna. Ska köpa några nya tills vi ska till fjällen. Om 5 veckor åker vi till Idre. Det kommer att bli något/några från  http://www.nina-ottosson.com/swedish/produkter.htm
Ska bara bestämma vad!

RSS 2.0