Varmt!

image179

Vår ögontjänare ligger i skuggan och sover. I morse såg han att vi inte hade ögon på honom. Han seglade iväg på grusvägen in bakom fårhagen och upp i skogen. Han är döv då! Eftersom stängslet inte är riktigt klart och grindar saknas fick han resten av dagen vara på altanen kombinerat med flaggstångslina. Grannarnas katter ska slippa ha honom efter sig!

image180

Tanya njuter av kvällens sol. Det är fortfarande över 20 grader varmt i skuggan när klockan är 18. Hon däremot har haft en dag då han varit helt lös, utom på promenaderna. Tanya drar inte iväg från Per eller mig, utan håller sig där vi är. Matte och husse kan ju komma bort.

image181

Fattar hon inte hur varmt det är?

Valborgsmässoafton började Per och Janne att stängsla

image182

image183

Hela framsidan är klar. En snutt på baksidan där vi måste vara 3 för att få dit stängslet på, är kvar.  Här ska det sitta en grind in till huset.

image184

Så här såg det ut på valborg. På grusplanen framför magasinet har det varit hundgårdar. Där ska jag nu ha två små växthus i plast från Rusta. Till vänster ska staketet vara. Hundkojorna har stått på betong fundamenten, och där har jag nu grävt ur en massa sand för att sedan fylla på med jord. Ska ha det som trädgårdsland. 

image185

Så där ja! Till höger står det lilla plast-tältet. Det kostade 30 kronor och tog 1 timme att få ihop! Inuti den har jag satt 3 tomatplantor och snickrat ihop en krage till dem. Nöjd! 
Till vänster det lite större plast-tältet som kostade 300 kronor och som har hyllor invändigt. Det tog ca 45 minuter att få ihop! Där har jag inte planterat någonting alls. Tälten/Växthusen är förankrade med stenar runt. Ser ni vilken skillnad det är på skogen runt maskinhallen från det första kortet på maskinhallen? Det är 10 dagar mellan bilderna!

Per har idag legat i uterummet och skruvat golv! Det var väldigt varmt där! Som ni ser har vi lite att stå i Ännu är vi inte klara....fast med hus så blir man inte klar någon gång. Kan bara konstatera att det är ljuvligt här nu. I morgon fortsätter vi våra projekt. Jag ska nog börja på med alla grindar då!

Kommentarer
Postat av: Lasse Jansson

Alltså; det lilla växthuset gav nöje för 0,50 kr/minut och det stora för 6,70 kr/minut. Å andra sidan räckte det lilla växthuset till förströelse i 15 minuter längre än det stora. Så vilket är egentligen bäst?
Kul att se grabbarna i jobbar-ställ. Det saknas kepsar från Lantmännen på skallarna, men det kanske man inte får förrän man är diplomerad stängsel-montör?

2008-05-10 @ 21:20:23
URL: http://lassejansson.blogspot.com/
Postat av: Lena

Härliga bilder! Vilka duktiga och arbets samma grabbar du har!

2008-05-13 @ 23:06:21
URL: http://www.freewebs.com/coolahundar/
Postat av: Jeanette

Du kan väl skicka hit dessa flitiga jobbare när de är klara hos dig?! *S* Vi har ca hälften kvar på vårt staket.

2008-05-15 @ 20:15:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0